Reiki

Tradicionalni sustav prirodnog iscjeljenja – Usui Shiki Ryoho

Usui Reiki

Reiki je drevna mudrost, prenošena usmenom predajom, a ponovno otkrivena u tibetantskim sutrama (tibetantskim svetim spisima) i oživljena od strane dr. Usui-a sredinom 19. stoljeća. Reiki u svojoj biti i izvornoj namjeri pomaže i iscjeljuje dušu, srce i tijelo. Reiki ne poznaje boje, vjere, starost i mladost.
Reiki se ne čita, Reiki se ne radi – Reiki se osjeća i živi.
Reiki ne traži ništa, Reiki je put srca, on bezuvjetno daje ono što Život znači: Svjetlo i Ljubav!
Reiki je način života, primanje i davanje. Reiki je Univerzalna neuvjetovana ljubav, energija svjetla i ljubavi.
Reiki je stanje duha, pokretljivost uma, Reiki je ono što spaja sve svjetove, sve vjere i religije, ljude svih boja kože i premošćuje sve jezike.Reiiki nije sistem, nije tehnika. Reiki ne liječi, već zacjeljuje i iscjeljuje.

Reiki nema krutih pravila ni granica. Reiki nije niti sljedba ni doktrina, Reiki nije ni religija niti vjeroispovijest. Reiki ne zahtijeva nikakvo odricanje niti slijepo vjerovanje. Ne sadrži dogme i ne morate u ništa vjerovati da biste mogli učiti Reiki. Čak štoviše, Reiki ne ovisi o vjerovanju uopće i djelovat će bez obzira na to da li vjerujete u postojanje Reikija ili ne. Zbog toga što Reiki dolazi od Boga, mnogi ljudi smatraju da im Reiki omogućava iskustveni dodir sa vlastitom religijom što više vole od čisto intelektualnog/spoznajnog koncepta o vlastitoj religiji.
Reiki je jezik Ljubavi, razasut cijelim Univerzumom!
Picture
Ljubav i Svjetlost
Morana

Iz knjige “Nulte granice”, Dr. Ihaleakala Hew Len:

“Terapeuti misle da su tu da pomognu ljudima, ili da spase ljude. Ali u stvarnosti njihov posao je da izliječe sebe od programa koje vide u klijentima. Onako kako te memorije nestaju kod terapeuta, tako će nestajati i kod klijenata.”

“Nije važno što ti ili tvoji treneri govorite ili radite, sve dok volite osobu sa kojom ste. Upamti, osoba koju gledaš je tvoje ogledalo. Ono što oni doživljavaju, to dijele sa tobom. Očisti taj program koji dijelite, i oboje će te biti dobro.”

REI – DUHOVNA MUDROST
PictureGđa. Hawayo Takata, koja je Reiki prenijela na Zapad, rekla je da Rei ima značenje “univerzalna” i ovu definiciju je usvojila većina. Takata je takoder rekla da je ovo vrlo općenito značenje. Kanji simboli imaju puno nivoa značenja. Variraju od svjesnih do vrlo visoko ezoteričnih. I dok Rei zaista možemo prevesti sa “univerzalno”, koje se također svuda pojavljuje, ova razina razumijevanja se u biti ne može spojiti sa našim shvaćanjem Reikija. Istraživanjem značenja japanskog obilježja kanji, za Rei je dano puno dublje shvaćanje ovih simbola. Riječ Rei u složenici Reiki se češće prevodi u značenju “nadprirodnog znanja ili duhovne svjesnosti”. To je mudrost koja dolazi od Boga, odnosno višeg Ja. To je svjesnost Boga koja je sveznajuća. Ona potpuno razumije svaku osobu, zna uzroke problemima i poteškoćama i zna kako će ih iscjeliti.

KI – ŽIVOTNA ENERGIJA/ENERGIJA ŽIVOTA Ki ima isto značenje kao i Chi u kineskom, Prana u sanskrtu i Qi ili Ki na havajskom. Također se naziva i Od-energija (energija zračenja iz ljudskog tijela), Orgon ili Bioplazma. Dana su joj i druga imena od različitih kultura koje su bile svjesne njenog postojanja. Ki je životna energija. Također je zovu i vitalnom energijom života ili Univerzalnom energijom. To je nefizička energija koja održava na životu sva živa bića. Dok god je nešto živo, sadrži energiju koja teče kroz i oko tog bića, a kada ono umre, životna energija se rasplinjuje. Ako je životna energija na niskoj razini, ili postoji prepreka njezinom protoku, bit ćete ranjiviji na bolest. Kada je na visokoj razini i teče slobodno, mala je mogućnost da ćete se razboljeti. Životna energija ima vrlo važnu ulogu u svemu što činimo. Oživljava tijelo, a također je primarna energija u našim osjećajima, mislima i duhovnom životu. Kinezi daju veliku važnost Životnoj energiji, odnosno onom što oni nazivaju Chi. Proučavali su je tisućama godina i otkrili da postoje različite vrste Chi-a. “Žuta leptirova klasika unutarnje medicine” koja je stara više od 4.000 godina nabraja 32 vrste različitih Chi-a. Ki koriste vojni stratezi u svom fizičkom treningu i umnom razvoju. Također je koristi i u meditacijskim vježbama disanja koje se nazivaju Pranayama, a šamani svih kultura su je rabili za predviđanje, psihičku svijest, iskazivanje i iscjeljivanje. Ki je nefizička energija koju koriste svi iscjelitelji. Prisutna je svuda oko nas i može se sakupiti i voditi umom.

Zašto se odlučiti na posjet iscjelitelju?

Iscjelitelj gleda na vaše fizičko i eterično tijelo i um kao cjelinu. Kada dođete sa fizičkom boli kod liječnika, dobit ćete lijek koji će ”umrtviti” taj dio fizičkog tijela koji vas boli, a kada dođete kod iscjelitelja, isti će doći do uzroka te fizičke boli sagledavajući ne samo fizičko već i emocionalno, psihičko stanje i duhovno stanje u kojem se nalazite.

Reiki možete prakticirati uz bilo koju drugu tehniku, nema nikakvih nuspojava, no nije zamjena za terapije i lijekove klasične medicine.

Namaste

om-png

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s